Verloren brood met garam masala

Ik ben zwaar fan van garam masala, een Indisch kruidenmengsel met onder andere kaneel en nootmuskaat. Je kan er zowel hartige als zoete gerechten een serieuze upgrade mee geven (zie ook Tarka Dhal, Apfelstrudel en Appels-te-veel-ontbijt). Garam masala is te vinden bij  Indische of Pakistaanse (nacht)winkels – bijvoorbeeld bij de vriendelijke meneer op de hoek van de Lange Steenstraat en Sint-Margrietstraat of bij het zeer sympathieke gezinnetje op de Brugsesteenweg (t.h.v. nummer 208, naast de Turkse bakker) – beide in Gent. Zien er beide uit als een een wat groezelig winkeltje, maar ga gewoon binnen en treed een nieuwe wereld binnen)!

Je kan ook terecht bij meer gespecialiseerde zaken zoals de Spice Bazaar (Burgstraat) of De Vits-Staelens (Bij St Jacobs) – ook beide in Gent.

Eens je dit geheime ingrediënt hebt gevonden, kan je aan de slag. Zin om met Valentijn (of elke andere dag) je lief te verrassen met een lekker ontbijt dat een klein exotische kantje heeft? Probeer zeker dit hemelse recept.

Nodig voor 6 verloren-broodjes

  • zes boterhammen
  • bakboter of neutrale olie (of gebruik voor een nog exotischer effect kokosolie)
  • melk
  • 2 à 3 eieren
  • een theelepel garam masala
  • een halve theelepel kaneel

Doen

  1. Doe de melk, eieren en kruiden in een diep bord en kluts goed.
  2. Doop de boterhammen goed in het mengel, zodat ze er doordrongen van zijn.
  3. Smelt boter in een pan, laat goed heet worden en bak de boterhammen aan beide kanten goudbruin.
  4. Serveer met ahornsiroop, stroop of bruine suiker

IMG_3258-2

Reageren