Salade Caprese Cumino-style

Een ‘Salade Tomaat-Mozarella’ is een klassieker in de brasserie-wij-hebben-ook-twee-gerechten-voor-vegetariërs (naast de welbekende kaaskroketten). De kwaliteit van die salade kan al eens variëren, maar doorgaans ben ik wel fan van de combinatie. Met als strikte voorwaarde: zomers lekkere tomaten!

Door de ajuinringen even te weken in koud water, mildert de smaak een beetje – voor wie niet van een al te scherpe smaak houdt.

Lekker met een stuk ciabatta met wat pesto of gewoon olijfolie en peper en zout.

Nodig (voor twee personen)

  • 250 gram spirelli of penne
  • 2 rijpe trostomaten, in blokjes
  • een kwart sjalotje, in fijne ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • een handvol blaadjes basilicum, gescheurd
  • enkele takjes verse rozemarijn en tijm, fijngesneden
  • 1 el geconcentreerde tomatenpuree
  • 6 groene olijven, fijngesneden
  • 1 rol maxi-mozzarella (250 gram), uitgelekt en in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • snuifje chilipoeder
  • scheutje olijfolie van goede kwaliteit
  • scheutje witte balsamico-azijn
  • scheutje rode balsamico

Bereiding

  1. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en goed afkoelen.
  2. Week de ajuinringen een kwartiertje in koud water. Laat daarna goed uitlekken.
  3. Wrijf het teentje knoflook langs de randen van de kom. Gooi daarna weg of gebruik in een ander gerecht.
  4. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg naar smaak nog wat meer zout, peper, olijfolie of balsamico-azijn toe.

Reageren