Preisoep met venkel

Soep is ideaal om restjes groente in te verwerken. Ik had nog wat prei en venkel over, et voilà, deze soep was een feit. De verse kruiden geven extra smaak en het presenteert mooi. Je voegt ze best pas op het einde toe, anders verliezen ze aan smaak. Deze soep kan je eventueel ook garneren met enkele venkelzaadjes – voor de anijsliefhebbers!

Nodig

  • 1 grote ajuin
  • 2 stengels prei, zowel wit als groen deel
  • ½ kleine venkel
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 2 el gehakte bieslook
  • olijfolie
  • peper

Bereiding

  1. Snijd de groenten in stukken, spoel de prei grondig.
  2. Verhit wat olijfolie en stoof de ajuin enkele minuten. Voeg prei en venkel toe en bak het geheel enkele minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de groentebouillon toe en laat 20’ koken.
  4. Hou nog wat bieslook apart voor de garnering, voeg de rest toe toe aan de soep en mix.
  5. Kruid bij met peper en eventueel zout – al is het misschien al zout genoeg door de groentebouillon.

2 Reacties

    • Dag Frederik, al een tijdje geleden dat ik deze soep heb gemaakt … ik gok voor ongeveer vier personen! Smakelijk.

Reageren