Pastinaak-peterseliesoep

Lang leve pastinaken! Erg fancy zien ze er (zeker ongeschild) niet uit, maar zo lekker. Door de hype van de ‘vergeten groenten’ is deze wintergroente ruim beschikbaar. Pastinaken zijn op hun best als ze nog stevig aanvoelen, en weinig of geen bruine plekken vertonen.

Deze soep heeft niets dan voordelen: gezonder kan bijna niet, het ziet er door de twee kleuren heel feestelijk uit, het heeft een heel speciale, zijde-achtige structuur en het is in een wip klaar. Ideaal dus om je zò uit die opkomende winterdip te halen.

Dat, en een goeie whisky ook, misschien.

Nodig (voor 4 personen)

  • 500 gram pastinaak, geschild en in stukken
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 liter groentebouillon (of meer, voor een meer vloeibare soep)
  • 1 tl zout
  • 1 bosje bladpeterselie (een goed handvol), fijngehakt
  • peper

Bereiding

  1. Doe de pastinaak, knoflook, groentebouillon & zout in een pan. Breng aan de kook en laat op een laag vuur 7 à 8 minuten sudderen, tot de pastinaken zacht zijn maar nog niet uit elkaar vallen. Mix met een staafmixer.
  2. Giet twee derde van de soep in een andere pan en houd warm. Roer de peterselie door het resterende deel van de soep en mix ook dit deel. Breng beide op smaak met peper.
  3. Schep eerst de soep zonder peterselie in een kommetje, voeg daaraan de peterseliesoep toe.

Pastinaak-peterseliesoep

Uit: Le Pain Quotidien Kookboek

 

Reageren