Gentse Feesten Vege-style

De Gentse Feesten, editie duust, is even over halfweg. (Hoog) tijd voor een update over wat er zoal op culinair vegetarisch vlak te ontdekken is! Gent zou Gent niet zijn mochten er naast de talrijke pop-ups, food trucks en eetkraampjes ook niet veel zalige restaurantjes te vinden zijn. Die zijn natuurlijk ook na de Gentse Feesten te ontdekken.

Cyclus – Baudelohof

Nieuwe tent van Trefpunt
Duurzaam, sociale economie, ecologisch, upcycling – geen tekort aan hippe termen bij deze deels uit paletten opgetrokken tent. We proefden er de homemade kaaskroketten (nom-nom-nom!) en groentekroketten (mocht wat meer bijgekruid worden – ow, dat doen we dan gewoon meteen met de verse kruiden die in de paletten staan). Verder bestaat het vege-aanbod nog uit balletjes en vegetarische stoverij.

Foodstorms Streetfood – Fubar Beach (richting Baudelo)

Plantaardige haute-cuisine
Kevin Storms streek al enkele keren pop-up-gewijs neer in Gent en doet nu van streetfood aan de Baudelokapel. Het concept: enkel plantaardige ingrediënten zorgen voor – ik citeer – “sexy en verleidelijk gerechtjes”. Oordeel? Heel lekkere, gevarieerde gerechten, maar het moet gezegd dat enkel dit onvoldoende fond zal bieden voor de rest van de avond!

Boutique Economique – Huidevetterken

Punch Drunk Love
Ik moet het toegeven, ik heb hier niet gegeten. Er zijn ons oesters aangeboden maar dat mag niet van mijn goeroe. Dus houden we het bij punch, geserveerd door de oerdegelijke bartenders van het fabuleuze Jigger’s (Oudburg). 1 alcoholvrije en 3 verschillende alcohol-euh-volle (o.a. met gin, campari en pastis) punches en cocktails, geserveerd in een uiterst gezellige setting met street-art, een expo en van tijd al eens een optreden. De mannen en vrouwen van Kapow weten hoe ze ’t moeten doen. 

Frituur Sympa – Bij St Jacobs

Pre-katerfood
Een Gentse Feesten-nacht is voor mijn lief en mij niet compleet zonder een Friet Special (mayo-ketchup en verse ajuintjes) van Frituur Sympa als afsluiter. Op de rotonde aan St Jacobs een frietje steken met een laatste pintje, en terwijl de strompelende massa observeren – weinig kan daar tegen op.

Lokaal – Brabantdam

Post-katerfood
Vegetarisch eet- en theehuis Lokaal bestaat al een tijdje maar ik was er tot mijn grote schaamte nog nooit geraakt. Daar kwam nu verandering in, want ik was wel nieuwsgierig naar hun Katerbrunch, die geserveerd wordt tot 16u. Eens de kater verslagen is, kan je kiezen voor een dagschotel. De brunch bestaat uit appelmoes, vegetarische balletjes, boontjes in tomatensaus en een eitje. Als je hiervan niet bekomt na een stevige nacht, weet ik het ook niet meer.

Pluspunt: hun gekleurde discobal!

lokaal met discobal

Gaston – Galveston site

Food with a view
Alweer schaamrood op de wangen: ook hier was ik nog nooit geraakt. Bij het buitenkomen uit de lift alleen al besef ik dat dit een grote schande is. Bij het proeven van het voorgerecht (artisjok) sla ik mijzelf op de linkerwang. Bij het smullen van het hoofdgerecht (burger van rode biet – foccacia – frietjes) sla ik mijzelf op de rechterwang. Desalniettemin een mooie avond beleefd, aldaar.

Je kan er ook enkel iets drinken en een petanqueballetje gooien.

aritisjok

Zelf nog te ontdekken

Ik ben ook nog maar halfweg, maar dit staat zeker nog op mijn menu:

Church (St Jacobskerk):
eten in een kerk, hallelujah to that.
Kerkhof (Kerk, Gentbrugge):
pre-Gentse Feesten-chillplek met food trucks en hangmatten
ZebraBeach (Zebrastraat):
nog meer chillen, met Zuiderse tapas (de hele zomer lang)
Barrio Cantina (Ravensteinstraat, achter het Polé Polé podium):
food truck festival van Polé Polé, al uitgeprobeerd en goedgekeurd in mei op de Korenmarkt.
Mokja (St Jacobsnieuwstraat):
Koreaanse pop-up, benieuwd!
Just Like Your Mom (St Jacobs):
ondertussen al een vaste waarde als je van Baudelo naar de Vlasmarkt gaat. Vegan burgers en ander lekkers!
Morganic (Bijloke):
apero met hapjes op toplocatie … I want.
Berloumi (Boomtown, Kouter):
het ging hier al eerder over dit Berlaarse kaasje, even gaan checken dus!

1 Reactie

  1. Vegetarische balletjes bij Cyclus én de frietjes echt lekker! Een fijne, rustige plek ook in de Gentse drukte.

Reageren