Easy-peasy-pasta

Soms kan het leven simpel zijn. En pasta lekker.
Dit recept is echt in een wip klaar, en oké, een overdaad aan groenten zit er niet in. Maar het lijkt me toch gezonder dan een pak frieten.
Probeer te gaan voor een blok parmezaanse kaas die je on-the-spot raspt in plaats van voorgemalen kaas: veel meer smaak!

Nodig (2 personen)

  • 250 gram pasta
  • 3 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
  • een klein handvol blaadjes verse basilicum
  • sap van een halve limoen
  • gedroogde chilivlokken – afhankelijk hoe pikant je het wil
  • 50 à 100 gram parmezaanse kaas – afhankelijk hoe kaasgek je bent
  • zout en peper (liefst versgemalen)

Doen

  1. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  2. Rasp de parmezaanse kaas in grove stukken
  3. Scheur de basilicum in stukjes
  4. Doe de pasta in een grote kom, met de olijfolie, het basilicum, het limoensap en de chilivlokken. Meng goed.
  5. Serveer in een diep bord, ga er royaal over met zout en peper en garneer met de kaas.

Ook lekker met wat balsamicoazijn van topkwaliteit. Of met wat gebakken knoflook, maar da’s dan weer een vuile pan extra.

Easy-peasy-pasta

Reageren