Champignon-notengebak

Vroeger lustte ik helemaal geen champignons. Om heel eerlijk te zijn, lustte ik vroeger eigenlijk bijna niets, behalve appelmoes, chipolata en balletjes in tomatensaus. Eén en ander is intussen veranderd (en gelukkig maar).

In dit gebak wordt, naast champignons, een giga-hoeveelheid noten verwerkt. Je kan kiezen welke noten je gebruikt, varieer naar smaak en aanbod.

Laat even afkoelen als het uit de oven komt, want als je het meteen in stukken snijdt, verbrokkelt het. Serveer met een lekkere tomatensaus en wat brood.

Nodig

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ajuin, in stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 300 gram champignons, in fijne stukjes
  • 200 gram cashewnoten
  • 200 gram hazelnoten
  • 125 gram geraspte kaas
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ei, licht geklopt
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 80 gram gemalen broodkruim van volkoren brood

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in of bekleed met een vel bakpapier.
  2. Verwarm de olie in een pan en stoof de ajuin, de look en de champignons op een halfhoog vuur tot ze zacht zijn. Laat afkoelen.
  3. Hak de noten fijn in een blender of keukenmachine, maar maal ze niet fijn.
  4. Meng de noten, het champignonmengsel, de kazen, het ei, de bieslook en de broodkruimels in een kom. Doe dit in de cakevorm en bak 45’ tot het stevig is. Laat vijf minuten in de vorm rusten, en haal het gebak er dan uit.

Champignon-notengebak

Naar: ‘Homestyle vegetarian’

Reageren