Broccolisoep met zoete aardappel

Een eenvoudige soep die goed vult en zalig zoet is dankzij één van de heerlijkste groenten: zoete aardappel.

Nodig

  • 1 ajuin, in stukken gesneden
  • 2 zoete aardappels, geschild en in stukken gesneden
  • 1 broccoli, in roosjes en de stronk in stukken gesneden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • zout en peper
  • olijfolie
  • eventueel wat sesamzaadjes, om te garneren

bereiding

  1. Doe wat olijfolie in een grote pan en laat de ajuin mooi bruin worden op een medium vuur.
  2. Voeg de stukken zoete aardappel toe, samen met het kerriepoeder. Laat vijf- tot tien minuten sudderen.
  3. Voeg de broccoli toe en laat nog vijf minuten stoven.
  4. Doe de groentebouillon er bij, breng aan de kook en laat een twintigtal minuten koken.
  5. Mix en breng op smaak met zout & peper. Garneer eventueel met wat sesamzaadjes.

Reageren