Bitterzoet bijgerecht

Witloof, pastinaak en zoete aardappel. Drie toppertjes in één heerlijke bitterzoete ovenschotel, op smaak gebracht met komijn, tijm en rozemarijn. Op zich heel simpel en niet zo veel werk. Bovendien kan je een aperitiefje drinken terwijl je groentjes gaar worden geroosterd in de oven!

Wil je hier een hoofdmaaltijd van maken? Voeg een blik kikkererwten toe en serveer met wat feta of boursin. Dan is het gerecht geschikt voor twee personen.

Nodig (voor vier personen als bijgerecht)

  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 4 stronken witloof, gehalveerd
  • 1 grote pastinaak (ongeveer 500 gram), geschild en in ‘frietjes’ gesneden
  • ½ tl komijn
  • 1 el verse rozemarijn, gehakt
  • 1 el verse tijm (zonder takjes), gehakt
  • 1 el dragon of andere verse kruiden (bv. salie, peterselie), fijngehakt
  • zout & peper
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de zoete aardappel en de pastinaak in een ovenschaal en besprenkel met een goede scheut olijfolie. Voeg de komijn, rozemarijn en tijm toe, en meng goed zodat de olijfolie en de kruiden goed verdeeld zijn. Steek in de oven.
  3. Doe er na een half uur de witloof bij. Roer goed zodat ook de witloof helemaal bedekt is met de olijfolie. Laat nog een kwartier à een half uur in de oven zitten, of tot alle groenten gaar zijn. Dek de schotel af met aluminiumfolie als de witloof te snel bruin wordt.
  4. Haal uit de oven, gebruik naar smaak zout en peper, en bestrooi met de verse groene kruiden.

Reageren