Appels-te-veel ontbijt

Voordelen van de herfst: ja, ze bestaan! De appelbomen in de tuin van mijn ouders die overvloedig veel appels hebben bijvoorbeeld. Ze zijn heerlijk om gewoon op te eten of appelmoes mee te maken, maar je kan ze ook wat creatiever verwerken – zoals in dit heerlijke en gezonde ontbijt. De appelmoes kan je eventueel op voorhand maken (en zelfs invriezen). De garam masala kan je eventueel weglaten als je ’t niet meteen in huis hebt.

Nodig

  • 6 grote appels
  • sap van een halve citroen
  • ongeveer 5 eetlepels havermout
  • 200 ml yoghurt naar keuze
  • 1 banaan
  • twee theelepels blauwe bessen
  • ½ theelepel garam masala
  • snuifje kaneel

Doen

  1. Schil en snij vier appels in stukjes. Zet op een middellaag vuur met een klein beetje water, breng aan de kook. Haal, als de stukjes al wat zacht zijn, maar nog niet tot moes zijn gekookt, er twee volle lepels appelstukjes uit. Laat de rest tot appelmoes koken.
  2. Schil en rasp twee appels, meng er het citroensap onder.
  3. Prak de banaan samen met de garam masala.
  4. Meng ongeveer de helft van de yoghurt met de havermout, serveer in een diep bord.
  5. Schep de appelmoes, afgewisseld met de geprakte banaan en de stukjes appel, rond het yoghurt-havermoutmengsel. Doe de geraspte appel bovenop de yoghurt. Drapeer de rest van de yoghurt over het gerechtje, doe de blauwe bessen er bij en doe wat kaneel over het geheel (of maak er een eigen artistiek bordje van).

1 Reactie

Reageren