Over mij // Over cumino

Laura Bogaert // °1985 // Gent // Vegetariër sinds een jaar of twintig

 “Wat eet jij dan?”

IMG_6648Een vraag die ik al enigste keren heb gekregen. Zowat alles, behalve vlees en vis? (Oh, en geitenkaas eet ik ook niet graag.) Ik eet al sinds jaar en dag vegetarisch en voor mij is normaal wat voor een ander speciaal is, wat het soms moeilijk maakt om een antwoord te geven op deze vraag.

Toch wil ik het graag proberen. Want mensen stellen deze vraag soms gewoon uit nieuwsgierigheid, maar ook omdat ze het misschien zelf eens willen proberen, en niet goed weten hoe.

De redenen waarom iemand vegetarisch wil eten, hetzij altijd, hetzij één dag per week, hetzij whatever, zijn divers maar doen er wat mij betreft niet echt toe. Wat er mij wel toe doet, is dat wie dat wil, vooral lekker vegetarisch kan koken. Hierzo: een poging daartoe!

De recepten

Er is soep, brekkie (ontbijt), er zijn bijgerechten, hoofdgerechten, zoete gerechtjes (sweet) en er is ook travel food, waarbij mijn twee grote liefdes, reizen en koken/eten worden gecombineerd.

Sommige van de recepten op de site zijn veganistisch, glutenvrij en/of lactosevrij. De recepten die niet zo getagd zijn, kunnen vaak door een kleine aanpassing wel geschikt zijn voor jouw dieet of gewoonte. Bv. door sojayoghurt te gebruiken in plaats van gewone, of glutenvrije pasta te gebruiken en niet de doorsnee Panzani.

Elk artikel heeft tags, waardoor je in één oogopslag een idee krijgt wat voor recept het is: welke zijn de hoofdingrediënten, is het lactose- of glutenvrij?

Veel plezier met het experimenteren met de recepten, en laat gerust weten wat je er van vond!