Aardbeien-tofu smoothie

In het Paard van Troje heeft Mevrouw Cumino haar helemaal laten gaan in de kookboeken, en één daarvan was gezegend met de onweerstaanbare titel “The I Hate Tofu Cookbook (35 recipes to change your mind)” van Tucker Shaw.

Eén van de betere quotes: “See, tofu really is tasteless. Good tofu tastes like … nothing, really. Nothing at all.” Net dat is volgens Tucker Shaw het voordeel van tofu: het neemt lekkere smaken geweldig goed op én het bulkt van de gezondheidsvoordelen. Een plantaardige proteïne die een karrevracht aan vitamines en mineralen bevat zonder de grote massa calorieën en cholesterol, er zijn er al voor minder tot superfood gebombardeerd.

In deze smoothie maken we gebruik van zijden tofu of silken tofu. Zoals de naam al doet vermoeden is deze soort zijdezacht. Hij breekt gemakkelijk en is dan ook vooral bedoeld om te verwerken in desserts, dipsauzen of, jawel, smoothies. In het boekje staat een recept voor smoothie waar ik een eigen draai aan heb gegeven. Maar laat je vooral zelf volledig gaan in het variëren er mee!

Zijden tofu ligt ofwel in de versafdeling bij zijn broertje de stevige tofu, soms ook in het rek bij de Aziatische producten.

Nodig

  • 1 appelsien, geperst
  • ½ citroen, geperst
  • handvol aardbeien, gespoeld en van het kroontje ontdaan, grote aardbeien in twee gesneden
  • 200 ml soja-kokosmelk (of andere melk naar keuze)
  • 115 gram silken tofu

Bereiding

Alles blenden, garneren met een aardbei op het glas.

Aardbeiensmoothie

Reageren